Ronja Grahn

Alla inlägg under juni 2009

Av Ronja Grahn - 10 juni 2009 21:50

På skolan idag har vi lämnat igen so böcker och engelskan, efter det städa vi våran bänk, och nå skåp i klassrummet. När vi gjort de så fick vi gå ner och städa ur våra skåp. När det var klart och godkännt så vare bara låsa för sista gången och sen lämna vi igen nykeln. :)

Sen hade vi rast 30 minuter och efter det såg vi film fram till lunch, åså slutade vi efter lunch. Härligt.

När vi ätit så for Jag, Marielle och Linnea till dollarstore, vart smycken och Godis. :) Senfor vi och kolla på när 9:orna mötte lärarna i fotboll. Lärarna vann med 4-1 tror jag.

Sen chilla vi bara, snacka och sånt så for vi hem till Linnea, och sen över till en Linnea kände. Mohhaha! Gud vad kul vi hade. ^^


Har köpt hårfärg idag, hade tänkt brun men det vart inte brun. Haha. ^^ Det blev typ rött. ^^ Kommer bli väldigt kul att se resultatet. Men jag tror det blir bra faktiskt. Ska ju klippa mig imorgon också.


Longerat Frillsson ikväll, gick bra.


Nu ska jag duscha!

Kram på er! /Ronja

Av Ronja Grahn - 9 juni 2009 19:55

Dagen började med att jag försov mig, men jag hann med bussen ändå. Annars så har dagen vart jätte bra och lugn, det vart som jag trodde/tänkte/skrev igår i inlägget. Agneta var borta från No:n så vi slutade 11.45 HärligtHärligt! :)

Har ju vart super bra väder idag också.


Har ridigt Hilda ikväll, Dressyr i Corallen. Hon va jätte duktig. :)

Har ni hört min senaste plan föresten?

Den är så här:

Nästa vecka på Onsdag fara och slutmäta henne i Boden. Så ska jag ju ha hon på lägret som är veckan efter de. Sen OM hon uppför sig lungt och duktigt på banan. Så tänkte jag försöka kvala henne på Lyckseles heldag. :) Sen blir e väl förhoppningsvis kanske en start i Juli, beror på när hon klarar kvalet. :) Tycket själv det var en jätte bra plan. Vad tycker ni? ;) hehe.

Och det bästa av allt var att Mamma och Pappa gick med på de. ^^

Frille fick ledigt idag också, det är han värd efter denna tävlingshelg.


Nä nu tänkte jag ta med mig min bok ut och läsa lite grann. Solen skiner fortfarande, och det luktar nyklippt gräs.


PussåKram/Ronja

Av Ronja Grahn - 9 juni 2009 17:48

En liten fågel flög undan vintern söderut. Den hade startat sent så kölden gjorde vingarna styva och farten saktade av hela tiden.
Till slut slog fågeln kall och styv ner på ett fält. En ko gick förbi och släppte sin bajskaka rakt på den lilla fågeln.
Det värmde och den lilla fågeln började kvickna till.
Efter en stund hade den lilla fågeln varmt och skönt och började kvittra glatt.En katt gick förbi och hörde den glatt sjungande fågeln. Katten krafsade i skiten och fick fram den lilla fågeln och käkade upp den.

Historien lärdom:

 A. Alla som slänger skit på dig är inte dina fiender
B. Alla som gräver fram dig ur skiten är inte dina vänner.
C. När du har det varmt och skönt är det bäst att hålla käften

Av Ronja Grahn - 8 juni 2009 22:26

Sista veckan i 8:an nu då. :) Veckan är gode chill.

Måndagen idag har vart en vanlig Måndag, Imorgon Tisdag går vi bara halvdag så vi slutar typ 13.40 fast jag kom på en sak nu. No-läraren vart sjuk idag, så vi fick håla på halva lektionen, och det kan ju hända att vi har håla imorgon på lektionen då också, och OM det skulle vara så det är så, så slutar vi 11.45. HA vad härligt. Men det är ju inte säkert. Ska inte hoppas för mycket bara.

Gu så konstigt det har kännts att inte haft nån ridlektion idag, men gode skönt. Ska aldrig mer i mitt liv ha ridlektion på en Måndag.

Ikväll har jag mest bara tagit det lungt, sorterat klart bland massa bilder, läst , vart ute och jagat den förbaskade fotbollen. ^^ . Och sånt där.

Moa har vart i Piteå och spelat match ikväll, dom vann med 1-0 . Brabra!


Nä nu ska jag gå och ta ut de jag har i håret, har nå varma "pinnar" som det blir lockar av. Ska se hur det blir nu då. Ifall att jag ska ha så på skolavslutningen som så många tycker.  Blir spännande!


Ha de gött!

Kramar/Ronja

Av Ronja Grahn - 7 juni 2009 22:34

Hilma Alexandersson - MiniMini mästare

Matilda Sjölund - Mini mästare

Hanna Nilsson - KM-mästare,ponny

Malin Zachrison - KM-mästare,häst.


Grattis till dom. :)

Grattis också till alla andra som det gick bra för idag. :)

Av Ronja Grahn - 7 juni 2009 19:38

For vid 9 imorse till stallet i Arvidsjaur, hopptävling där idag.

Första klassen var 50 cm, gick jätte bra klarade alla hinder felfritt men då jag kom till mål just där man skulle igenom 2 koner så tvär nita Mirre och svängde utanför. Men jag snodde bara smidigt om och igenom igen. Så tyckte jag det var bra. Alla andra i den klassen red klart och det var många hästar som hade gjort som Mirre fick jag veta. Så vare prisutdelning i den klassen och alla som red felfritt fick rosett. Fast då dömde domaren i högtalaren 4:a fel på mig för att Mirre hade tvärstannat. Gu vad förbannad jag vart då. Hallå? Vi prata typ om 1 cm?. .

Så efter gick vi och prata me dom och det var tydligen för att jag hade gjort om svängen det hade inte dom andra. Och när jag gjorde om svängen såg ju domaren de. Men hon ändrade sig då och jag vart felfri jag me.. igentligen vart det ju tvärtom nu jag var ju den enda som gjort rätt. xD

Så efter typ 1 timmes paus vare min andra klass som jag skulle vara med i och det var mer på riktigt. Klarade man felfritt gör man omhoppning och allt det där.

Va hur nervös som helst, kul om man typ glömmer bort banan när man kommer in eller nå sånt?

Men när det blev min tur, gick det jätte bra. Red först banan felfritt och skulle därför göra omhoppning direkt efter klarade omhoppningen också felfritt och fick då en tid. Vilket jag blev jätte nöjd med. Va så glad och nöjd över Mirre att det gått så bra.

Men så vart det prisutdelning, och jag kom 5:a sist av alla som blivit felfria allså. Då blev jag lite besviken, trodde fan det skulle gå bättre än så. Så då va jag inte alls lika nöjd. Men nog hade väl Mirre vart duktig fortfarande.

Så det var hur det gått den hoppdagen.

Vilket jag hade trott skulle gå mycket bättre men...

Jag började fundera på en sak, allså jag vet inte om jag kommer fortsätta hopptävla, inte för att det gick dåligt nu. Men jag tycker det är så jobbigt på nå sätt, är hur nervös som hälst, de é stressigt, konstiga regler, och det som speciellt stör mig är att man får veta banan typ 1 timme före man ska rida den. Nu brukar jag ha minne till å komma ihåg den men mycket av de är ju för att man bli nevös över att glömma den..

Nä jag vet inte vi få se.. Ni vet ju att jag älskar att hoppa,så himla kul. Men det kanske räcker med hoppträningarna?

Jaja.. Vi får se,vi får se. :)

En sak fattar man inte då man är på hopptävling och det är vad man är nervös för då man ska köra ett travlopp. Allså det är ju bara fara runt i trav. I hoppning så ska man komma ihåg en bana, ta rätt galopp och allt möjligt...^^

Nä nog är trav gode lätt. :)

Ska tilllägga också att Moa gjorde en felfri ritt i sin klass och kom 2:a.


När jag kom hem va jag rätt trött, har bara tagit det lungt åt middag och körde nå fotboll med Moa. Och har jag just sorterat bland mina bilder i datorn.


Tänkte gå ut en sväng nu, solen skiner i ryggen på mig.

Kraamiz/Ronja

Av Ronja Grahn - 6 juni 2009 23:51

Tävling i Boden idag, startade i lopp 7 och 12, åkte hemifrån ca. 09.00 imorse. I lopp 7 gick bra ändå fram till upploppet då tog Frille en sista galopp och blev diskad, vilket var jätte tråkigt. Skulle han hållt sig på benen skulle det säkert ha blivit en 3:dje plats. Nåja.. Sånt händer.

Lopp 12 då , gick bättre då. Råkade göra tjuvstart första gången så det vart en omstart i de loppet. Sen så slutade jag som 4:a på 2.57,3 Inte så snabbt men..

Det har ändå vart en bra dag, är nöjd så nöjd. :)


Fick nå damp då jag var i mitt rum ikväll, satt och kolla runt sen tyckte jag det såg så jävligt ut så jag börja städa sen möblerade jag om i hela rummet + att jag fått 2 nya hyllor och flyttat ut ett skåp som jag hade. Ser mycket mycket bättre ut nu vill jag lova. :)


Imorgon äre Hopptävling på Stallet i Arvidsjaur, hoppar 2 klasser med Mirre, Syrran ska hoppa 1 klass med Frille.

Det blir kul det. :)


Nä nu ska jag gå och duscha, känner mig som en dammråtta efter allt städande. ^^

Kram på er! /Ronja

Ovido - Quiz & Flashcards